4 Mayıs 2014 Pazar

235)HIDIRELLEZ günü okunacak dua...


HIDIRELLEZ günü okunacak dua:.
Hıdırellez günü bol bereket için,rızık için aşağıdaki dua okunur.
“Allahümme Rabbühü Ya Halkalhalas Muhammedin Resulullah Yetiş imdadıma Ya HIZIR YA İLYAS”

Bu dua 40 defa okunuyor. 5 Mayıs günü 39 defa okunuyor. 6 mayıs günü 1 defa okunup 40′a tamamlanıyor. İçinizden geldiği gibi Allah’a dua edersiniz.Allah’tan dileklerinizi ve bu senenin hayırlı olması,bol rızıklı olması ve diğer isteklerinizi bildirirsiniz.

Ayrıca 5 mayıs günü ikindi namazından sonra sabah namzına kadar 2 rekat Allah rızası için namaz kılınır.Şöyle dua edilir.

“Ya Rabbi Sen dünyanın kainatın sahibisin.Her canlıyı yaratan Sensin.Benim ve her canlının Rabbi de Sensin.Benim hem dünyamı hemde ahiretim güzel eyle.Bana ve tüm kullarına hak ettiğimiz gibi değil lutfunla ve merhametinle muamele eyle.Hızır (as) ve Hıdır(as) bana yoldaş eyle.Bizleri hata ve yanlışlarımızdan döndürsünler.Maddi ve manevi sıkıntılarımızda her zaman yanımızda olsunlar.

Dualarımızı Senin güzel isimlerin hürmetine,habibin hürmetine kabul buyur. Aminnnn…“İletişim:alaraunlu385@outlook.com

6 yorum:

  1. Tessekurler guzel dua icin guzel ablam.. :) Okurum mutlaka.. Senin dualarin benim icimi okadar rahat ediyor ki.. Allah razi olsun :)

    A.

    YanıtlaSil
  2. Canım benim senin kalbin o kadar güzel ki, her şeyin en iyisini ve güzelini hakediyorsun. Ara sıra umutsuzluğa kapılıyorsun ama çabuk atlatıyorsun yine maaşallah :) Eğer balkonunuzda bahçenizde gül ağacı varsa dileklerinizi yazıp onun dibine koyun, sonra akşam namazından sonra o kağıdı alın ve saklayın ya da deniz veya göle, dereye de atabilirsiniz. Gariptir ama o dilekler genellikle kabul oluyor. Geçen yıl kızkardeşimin zoru ile yapmıştım olumlu sonuç aldım çok şükür.. İnanmak çok önemli tabii ki. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Alara hanim.benimde bir derdim var.bana yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. ..sizinle ozel olarak konusabilicegimiz bir iletişim yolu varmidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehaba kardeşim. E-mail adresim var sitede oradan ulaşıyor herkes. Sevgiler...

      Sil
  4. Tamam yaparim ablam :) Ama bunu yapmak icin namaz kilinmak sorunda mi? Bu gunler kiz hastaligim var da.. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kılmak zorunda değilsin canım :) Kız hastalığıda Allahtan sonuçta.. Sadece duaları okursun, nasıl hastayken esmalarımızı da yine okuyoruz ya öyle işte. Sevgiler...

      Sil