22 Şubat 2014 Cumartesi

184-) Kabuğunu Kır ve Hayatını Eline Al..

KABUĞUNU KIR VE HAYATINI ELİNE AL
Hayatımızın sorumluluğu sadece bize aittir. Seçimlerimizi başkalarına bıraktığımızda, hayatımızı da başkalarının ellerine bırakmış oluyoruz. Başkalarına göre yaşanan bir hayatta mutluluğa yer olabilir mi? Hayat seçimlerden ibaret değil mi? Seçimlerimizi mantığa değil, sadece kalbimizin isteğine göre yaparsak gerçek mutluluğu yakalamış oluruz.
İnsan yapmak istemediği hiç bir şeyi yapmamalıdır. Bereket ancak kalpten yapılan işler sonucunda bize gelir. Severek yaptığımız bir uğraşıda zamanın nasıl geçtiğini de anlamayız. Aslında, o anda başka hiç bir şey düşünmeyişimizdir bize böyle hissettiren. Biz buna anı ’da yaşamak diyoruz.
Evren sonsuz bereket içinde. Yaratıcı her birimize sonsuz bereketi vermiştir, bizler almayı bilememişizdir. Önce Allah’a ve hayata güvenmeliyiz. Bu ne demek? Gelecek korkusuyla yaşama demek. Geleceğimiz de yaratıcının teminatı altındadır. Biz ona gerçekten güvenirsek ve olan her şeyin bize bir şeyler öğretmek için olduğunu bilirsek, olumsuz gibi görünen her durum içindeki fırsatı da görebiliriz. Bu durumda yaratma gücümüzde gelişecektir. Hepimizin içinde yaratıcının bir parçası olduğuna göre, bizlerin de istediğimizi yaratma gücümüz var demektir. Zaten farkında olmadan hayatımızı biz şekillendirip sonra da kader deyip geçiyoruz. Oysaki kaderimiz bizim ellerimizde. Düşüncelerimiz, sözlerimiz ve seçimlerimizle kaderimizi oluşturuyoruz. Seçimlerimizi farkındalıkla yaptığımızda kaderimizi de farkındalıkla yaratmış oluruz.
Yapmamız gereken cesur olmak, kabuğumuzu kırıp hayatımızı elimize almak. Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder